ПП умишлено водиха към фалит Булгаргаз“, за да може бизнесът да

...
ПП умишлено водиха към фалит Булгаргаз“, за да може бизнесът да
Коментари Харесай

ПП фалирали „Булгаргаз“ заради газов барон

ПП съзнателно водиха към фалит „ Булгаргаз “, с цел да може бизнесът да се вземе от Сашо Дончев. Това съобщи пред БНР Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

„ През последните седем години на ръководство на ГЕРБ „ Булгаргаз “ постоянно е бил на облага. При „ Промяната “ това сдружение генерира загуби всяка година.

Официален спонсор на Политическа партия е най-големият съперник на „ Булгаргаз “ – Сашо Дончев. Той им е направил подаяние от 500 хиляди лв. “.

„ Промяната “ са източи 1.2 милиарда от комплекса „ Марица Изток “ в последните три години, уточни още Добрев.

„ Прибраха ги от парите, които имаха за рекултивация, за бъдещето  на комплекса и така нататък

Решението на Народно събрание от тази седмица връща най-малко отчасти справедливостта, като възстановява един милиард, с цел да се обезпечи работата на хората през идващите четири години и да се разреши рекултивация и възобновяване на площите на мини „ Марица Изток “.

Подпомагането с 250 млн. лева годишно на държавните „ Мини Марица-изток “ с решение на Народното събрание евентуално няма да бъде утвърдено от Европейската комисия, защото ще се одобри като непозволена държавна помощ, разясниха водачът на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков и зам.-председателят на енергийната комисия Радослав Рибарски.

Гласуваните от Народното събрание средства като помощ на мините за рекултивация на терени няма да е задоволителна за финансовото подсилване на държавното сдружение, уточни още Петков. По думите му това е следващата пиратка, която се хвърля от ГЕРБ и Движение за права и свободи предизборно.

Това не зависи от Европейска комисия. България сама може да взима такива решения. Ако не ги бяха взели, нямаше да има потребност да гласуваме, уточни още Добрев и изясни, че „ всички държавни сдружения бяха източени от Асен Василев и от „ Промяната “.

„ Само от енергетиката в последните три години Асен Василев прибра 5.4 милиарда.

За три години имаме едвам 4% усвоени средства от Европейски Съюз, означи още Добрев.

„ Трябваше да се сме усвоили 50%. Програмният интервал е седем години.

Когато България не се ръководи от ГЕРБ, а от тези дилетанти, ето това се получава.

През последните три години единственото, което направиха, е да изтеглят 20 милиарда заеми, да ги раздадат на пенсионерите и да не усвоят нищо от европейските фондове “.

За първи път слушам Кирил Петков да приказва толкоз нападателно, разяснява Делян Добрев присъединяване в днешното предаване „ Неделя 150 “ на политическия му конкурент.

„ Струва ми се, че те са обезверени. Може би се опасяваше от въпроса за подправените документи, които Лена Бориславова е произвела. Хората, които са се подписали, споделят, че това не е техният автограф. Как може в един и половина вечерта да се основат подправени документи, да се подправят подписите на десетки хора, да се внесе този документ в Търговския регистър  и след това да казваш, че това е компромат?!

Не мога да схвана по какъв начин с лека ръка в тази страна се нарушават законите. Те не били корумпирани, не били техни каналите. Всичко сочи в противоположната посока! “

При ръководството на Политическа партия и Демократична България купуваме три пъти повече съветски петрол, а те не стопират да приказват за „ Турски поток “ и заобикалянето на Украйна, акцентира Добрев.

„ Това е една тяхна опорка. Шест милиарда $ са платили Политическа партия и Демократична България за съветски петрол.

„ Пет пъти предлагах да се анулира дерогацията на съветски петрол и Денков тичаше с оставката във вътрешния джоб.

Тяхната битка да продължаваме да купуваме съветски петрол не е била, с цел да се защитят потребителите, а да се запазят някакви финансови ползи “.

Членовете на борда на НЕК по този начин са си нараснали заплатите, че за една година взимат по 70 хиляди лв., уточни още Добрев.

„ Сигурно имат по 10 съвещания. По наше време бяха лимитирани. Те си бяха назначили калинките във всички бордове “.

Аз с тези хора не бих направил нищо, съобщи той в предаването „ Неделя 150 “.

„ Надявам се без Движение за права и свободи да ни стигнат гласовете. Ако на изборите хората ни поддържат по-сериозно и имаме 90 народни представители, може да управляваме сами. Имаше кабинет на ГЕРБ с 97 народни представители. „ Промяната “ ни ръководи с по 30-40 депутата.

Единствено Конституцията и правосъдната промяна се приема с болшинство от две трети в Народно събрание. И в този момент една доста дребна част от регулаторите. Девет месеца ни заблуждаваха, че в Народно събрание трябват две трети.

Всеки път когато съм ходил на среща с Пеевски, Асен Василев беше там.

Пеевски ме канеше, с цел да ме пропагандират и убеждават. Те бяха непрекъснато дружно. На тези срещи не е участвал Бойко Борисов.

Делян Добрев разгласи, че ще води листата на ГЕРБ в Хасково и Разград.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР